hemels taartje

OMG! Ik ben helemaal geen dessertmadame.  Wat zich ook vertaalt in ‘ik kan niet goed desserts klaarmaken’.  Wat fruit op een bordje, ja, maar verder, neen.

Ik las begin deze week het receptje RAW KIWI TAARTJE bij Healthy Lifestyle Facts.  Aangezien ik mijn liefde voor Mr. A niet onder stoelen of banken kan steken… stond dit gerecht op mijn to do list with Mr. A.   Gisterenavond nog speciaal om honing gereden, zodat ik het gerecht zeker kon maken!  Een taartje MET GEZONDE VETTEN?!

Waar het bij hen in kleine muffinvormpjes is gemaakt, heb ik er een taartje van gemaakt.  Diameter vormpje ca 10 cm.  En gemaakt in een springvorm… dus, geen probleem om het uit de vorm te halen!

Aangezien er al heel wat ongeduldig zitten te wachten… hier het recept!

de ingrediënten zijn voor: ofwel 12 stuks – muffinvormpjes, ofwel 2 taartjes met diameter 10 cm

Je hebt enkel diepvries en blender nodig… geen oven 🙂

BODEM

  • 90 gr. geraspte kokos
  • 80 gr. walnoten
  • 90 gr. ontpitte dadels (30 minuten laten weken in warm water)

VULLING

  • 2 stevige avocado’s
  • 4 eetlepels vers limoensap
  • 1 theelepel schil van de limoen
  • een goeie scheut honing (lopend)

AFWERKING

  • fruit naar keuze, bij kleine taartjes kan je bv kiwi nemen, …
  • muffinblik voor kleintjes, taartvormpjes voor grote, ofwel één grote taart met diameter 20 cm

Nu we alle ingredënten hebben, gaan we aan de slag!

Kokosrasp en walnoten samen in de blender en malen, heb je graag nog wat stukjes van de noten, dan mag je dit grof blenden.  Voeg de geweekte dadels toe, en blenden tot het aan elkaar kleeft.  Dit ging bij mij wat moeilijk, dus heb daar nog 1 el water aan toegevoegd. Verdeel dit mengsel over de taartbodem(pjes). Indien muffinblik, wat invetten met roomboter of kokosolie.  Ik heb dit bij mijn springvorm niet gedaan, en ging er uit, zonder probleem.

Alle ingrediënten voor de vulling in de blender, mengen tot homogene massa.  Verdeel de vulling over de bodem van de taart(jes).  Afwerken met fruit, wat JIJ graag hebt!

Zet de taartjes ca een uurtje in de vriezer.  Nu, ik keek na een uurtje en was de vulling nog niet echt opgesteven.  Ze hebben er hele nacht ingestaan… deze ochtend uitgehaald en gewoon in de frigo gezet.

Eén stukje mee naar kantoor, als tussendoortje bij mijn thee… Heb het hier wel in de frigo bewaard, en was perfect eetbaar!

Dit was nog even genieten van Mr. A met een grote G!

SUCCES… en smakelijk!

Carla x

wpid-wp-1441883494565.jpegwpid-wp-1441883446463.jpegwpid-wp-1441883429131.jpeg

 10 thoughts on “hemels taartje”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.