hemels taartje

OMG! Ik ben helemaal geen dessertmadame.  Wat zich ook vertaalt in ‘ik kan niet goed desserts klaarmaken’.  Wat fruit op een bordje, ja, maar verder, neen.

Ik las begin deze week het receptje RAW KIWI TAARTJE bij Healthy Lifestyle Facts.  Aangezien ik mijn liefde voor Mr. A niet onder stoelen of banken kan steken… stond dit gerecht op mijn to do list with Mr. A.   Gisterenavond nog speciaal om honing gereden, zodat ik het gerecht zeker kon maken!  Een taartje MET GEZONDE VETTEN?!

Waar het bij hen in kleine muffinvormpjes is gemaakt, heb ik er een taartje van gemaakt.  Diameter vormpje ca 10 cm.  En gemaakt in een springvorm… dus, geen probleem om het uit de vorm te halen!

Aangezien er al heel wat ongeduldig zitten te wachten… hier het recept!

de ingrediënten zijn voor: ofwel 12 stuks – muffinvormpjes, ofwel 2 taartjes met diameter 10 cm

Je hebt enkel diepvries en blender nodig… geen oven 🙂

BODEM

 • 90 gr. geraspte kokos
 • 80 gr. walnoten
 • 90 gr. ontpitte dadels (30 minuten laten weken in warm water)

VULLING

 • 2 stevige avocado’s
 • 4 eetlepels vers limoensap
 • 1 theelepel schil van de limoen
 • een goeie scheut honing (lopend)

AFWERKING

 • fruit naar keuze, bij kleine taartjes kan je bv kiwi nemen, …
 • muffinblik voor kleintjes, taartvormpjes voor grote, ofwel één grote taart met diameter 20 cm

Nu we alle ingredënten hebben, gaan we aan de slag!

Kokosrasp en walnoten samen in de blender en malen, heb je graag nog wat stukjes van de noten, dan mag je dit grof blenden.  Voeg de geweekte dadels toe, en blenden tot het aan elkaar kleeft.  Dit ging bij mij wat moeilijk, dus heb daar nog 1 el water aan toegevoegd. Verdeel dit mengsel over de taartbodem(pjes). Indien muffinblik, wat invetten met roomboter of kokosolie.  Ik heb dit bij mijn springvorm niet gedaan, en ging er uit, zonder probleem.

Alle ingrediënten voor de vulling in de blender, mengen tot homogene massa.  Verdeel de vulling over de bodem van de taart(jes).  Afwerken met fruit, wat JIJ graag hebt!

Zet de taartjes ca een uurtje in de vriezer.  Nu, ik keek na een uurtje en was de vulling nog niet echt opgesteven.  Ze hebben er hele nacht ingestaan… deze ochtend uitgehaald en gewoon in de frigo gezet.

Eén stukje mee naar kantoor, als tussendoortje bij mijn thee… Heb het hier wel in de frigo bewaard, en was perfect eetbaar!

Dit was nog even genieten van Mr. A met een grote G!

SUCCES… en smakelijk!

Carla x

wpid-wp-1441883494565.jpegwpid-wp-1441883446463.jpegwpid-wp-1441883429131.jpeg

 

10 gedachtes over “hemels taartje

 1. Mijn kleine probeer-taartjes staan in de diepvries . Vanavond worden ze uitgetest 🙂
  Heb jij al eens een grote taart klaargemaakt ? Ik vraag me af of die even goed opstijft ? Ik zou dat tegen zondag willen klaarmaken voor de verjaardag van manlief en krijg toch wel 7 gasten over de vloer ( met ons gezin erbij , maakt dat 11 personen ) .

  1. Mijn taartjes stonden hele nacht in diepvries, vormpjes als muffin, hebben met twee uur voldoende. Grote ga je echt ook volledige nacht moeten in diepvries plaatsen. Succes en proficiat aan manlief! 🎉🎉

 2. Dag Carla,
  Leuk receptje lijkt mij 🙂
  Zou dit ook te doen zijn met bvb agar-agar, zodat het niet in de diepvries moet?
  Grts

   1. Ok 🙂
    Ik zou hem natuurlijk wel in de koelkast laten opstijven.
    Heb geen grote diepvries, dus dat maakt het wat lastig, vandaar mijn vraag 🙂

Geef een reactie