ontdekken en proeven… het loont!

lieve schatten!  Gisterenavond was zo een avond waar het al 23 uur was gepasseerd alvorens me effe in mijn zetel te zetten… koken, huiswerk met de meisjes, nog even boodschappen doen na een druk weekend, was insteken, den afwas, blogbericht schrijven al rechtstaand terwijl ik aan het afdrogen was, eten voorbereiden voor deze avond want ik moet tot 18 u werken en om 19.30 al op de training staan (en meisjes ophalen ondertussen bij de opa en oma en naar kantoor van papa brengen), verse granola maken, EN… mijn ontbijt  voor vandaag voorbereiden.

Griekse yoghurt en fruit zijn leuk, en lekker, maar : we zijn september gestart, wat wil zeggen, de framboosjes, besjes, … gaan er stilaan vantussen, en moeten we denken over het winterfruit (want vorig jaar in september waren we nog niet PN proof bezig, hé).  Denken dus aan winterontbijt 🙂   S P A N N E N D, wat we binnenkort allemaal op ons bord gaan toveren.

Ik stond toch nog met de havermout in mijn handen, en kreeg het idee om OVERNIGHT OATS te maken.  Had ik nog nooit gedaan! Een ONTDEKKING, dus!  Had nog brik rijstmelk staan, en bessen in de diepvries, heb ik daar dus mijn ‘melk’ van gemaakt.  Voor de rest, de volgende ingrediënten :

 • 40 gram havermout
 • 1 el chiazaad
 • 1 el hennepzaad
 • 1 el rozijnen
 • een snuifje kaneel
 • cardemom
 • 200 ml amandelmelk, rijstmelk, …
 1. de havermout, rozijnen en zaden in een glas, jar, … doen en goed mengen
 2. melk toevoegen en omroeren
 3. in frigo, tot als je opstaat
 4. nog even omroeren en afwerken met jouw lievelingsfruit

Bij mij was het dan glas mee naar kantoor en …. SMULLEN!

Staat ondertussen op mijn lijstje van favoriete ontbijten 🙂

Ook jouw favoriet?  Laat het me weten!

overnight oats
overnight oats

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.