vreemdgaan

eindelijk, september: terug de dagelijkse routine – meisjes naar school, kantoor én weer volop kunnen bloggen.   heb jullie gemist!

Mr. A – de avocado, voor de nieuwtjes onder jullie – is weer volop aanwezig, hij wijkt niet meer van mijn zijde!  Twee weken en enkele dagen zonder hem in Egypte voelde als vreemdgaan.  Ik leek hem plots niet meer trouw, maar kon er àbsoluut niks aan doen…want hij was er gewoon niet..

De liefde was de afgelopen dagen des te groter… eerder deze week de coeur de boeuf met avocado-garnaalmengsel en haringfilet.  Was hemels… maar kan ook niet anders..liefde is blind 😀

Dan de combinatie ansjovis, makreel en avocado vond ik ook bést geslaagd!  En ansjovis, garnaal, tomaat, avocado 🙂

De kip in leuk gezelschap (Mr. A) was verrassend.  Ook geniet ik nog volop van de verse tuinkruiden.  Drie verschillende soorten basilicum, oregano, dille, … het maakt het allemaal een tikkeltje lekkerder.

De week sluiten we af met een lichte lunch op kantoor : Holstein carpaccio, gevuld met spread van avocado, in gezelschap van jonge sla en coeur de boeuf.

wpid-wp-1441369710876.jpeg

Wat betreft dat vreemdgaan moet ik nog iets bekennen.  Jullie weten allemaal dat het voor mij begon bij een lezing van Pascale Naessens. Ik ben haar dankbaar en trouw, en ook enorm blij dat binnenkort haar nieuwe boek er is, nieuwe inspiratie.  Alhoewel mijn eigen recepten voor jullie al heel inspirerend zijn.

Maar, ik was in de ban, in de ban van Sandra Bekkari. Een Oostendse madame.   Ik wou weten wie ze is.  Haar boek staat ondertussen ook al meer dan 18 weken in de top 10 bij Standaard Boekhandel.  Wel, aangezien ik wil leren,  en jullie ook met goeie raad en daad bijstaan, (er wordt vaak de vraag gesteld : wat moet ik aan mijn eetpatroon veranderen om gezond door het leven te gaan) kocht ik het.  Heel veel wist ik al, haar 7 stappen pas ik grotendeels toe.  We zijn goed bezig, daar ben ik al helemaal van overtuigd.

En samen komen we er!  Ieder op zijn eigen tempo.  Heb je het eens moeilijk? Heb je een vraag over een gerecht, is het allemaal even niet meer duidelijk?  Stuur een mailtje naar mijnpuurleven@gmail.com

Ik wens jullie een zonnig weekend, vol mooie gerechtjes, zelf ga ik alvast genieten én afzien…genieten van een lekker etentje bij een vriendin om de dag erna af te zien bij de Ballonloop 10km te Sint-Niklaas!  Supporters welkom 😀

 

Carla x

coeur de boeuf | garnaaltjes | avocado | haring | basilicum | jonge sla
coeur de boeuf | garnaaltjes | avocado | haring | basilicum | jonge sla

 

avocado | ansjovis | tomaat | garnaaltjes
avocado | ansjovis | tomaat | garnaaltjes
makreel | ansjovis | avocado | basilicium
makreel | ansjovis | avocado | basilicium
gegrilde kip in goed gezelschap van Mr. A & tomaat
gegrilde kip in goed gezelschap van Mr. A & tomaat


4 thoughts on “vreemdgaan”

  • Heb nu reeds tweemaal op rij een slechte advocado gehad…de liefde was rap over…ik kan toch moeilijk overal in de winkel het steelaanzetje wegdoen om te kijken of em goed is hé. Hoe doe jij dat?

    • oh, dat kan ik geloven, dat de liefde dan rap over is.. Ik had deze week bij AH 3 avocado’s zonder steelaanzetje… er was me iemand voor geweest én ze niet gekocht.. ik doe het dan écht op gevoel. Ze mogen niet ‘zacht’ aanvoelen, want dan heb je al bruine vlekken van in het begin. Eigenlijk moet hij stevig aanvoelen, met al een bruine schil! Ik koop nooit met een groene schil. Als je hem eet moet hij iets zachter aanvoelen dan bij aankoop en is hij perfect. Heb ik een avocado met een klein bruin vlekje, dan gebruik ik hem om te pletten. Ik zou zeggen, blijf nog even proberen…Succes!

  • Ik snap niets van goede of slechte avocado’s…dus koop ik ze enkel in mijn lievelingsfruit en groentenwinkeltje..ik vertrouw op hun oordeel en als hij toch niet goed is, mag ik er een ander voor in de plaats nemen… Leve de kleinhandel :-). Ik heb vandaag nog getwijfeld om het boek van S. bekkari te nemen, het lijkt mij zo een leuke dame :-)! Ik begin alvast te supporteren voor de ballonloop!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.