W ater ~ C ombinatie ~ B ewegen op vakantie: the result…

aan alle schone liedjes komt een einde…

…helaas!  Maar, er was ook een blij weerzien, met Mr. A 🙂

Het warme Egypte vaarwel gezegd, het frisssere België terug omarmd!

Twee weken avocado-loos, toch aangetoond dat ik karakter heb.  Het is gelukt… Ben niet gaan zeuren bij de chef-kok, was juist uiterst tevreden over zijn kookkunsten! 😉

Ik heb best lekker gegeten, volgens het ons gekende principe… en dit heel goed kunnen volhouden.  En wat betreft de lekkere cocktails… ééntje mocht wel eens, naast een mocktail (alcoholvrije) – als beloning – voor de kilometers die op de loopband werden afgelegd!  (had een koele gym, met heel degelijk materiaal, dus was een plezier om te gaan lopen!)

De dochters zijn fan van hibiscusthee, de pure.  Dus, zij vroegen bij de maaltijd een glas mineraal water, ipv een cola 🙂  en trokken dan richting thee-koffiestand om hun zakje hibiscusthee, wat in koud water perfect oplosbaar is.  Wat ik dus ook deed voor mijn gepimpt water… en – voordeel – als deze thee warm wordt, dan is het nog steeds lekker!  Wees maar zeker dat bij 47°C in de schaduw je fles water snel opgewarmd is…

Maar, wat ik eigenlijk wou schrijven vandaag: Water – Combinatie en Bewegen.  Mijn drie favoriete woorden van afgelopen vakantie!

  • 1,5 liter water per dag – gepimpt met hibiscus of limoentjes
  • ochtend – middag en avond eten volgens het principe dat we hier volgen
  • om de drie dagen gaan lopen, tussen 5 en 7,5 km – de wandeling kamer/strand was ook al 10 minuten heen, dus beweging ontbrak niet

Voor de vakantie kon ik het niet laten, even op de weegschaal te staan… wat ik dan ook deed erna… RESULTAAT na vakantie : – 1,5 kg.  Nog nooit gehad… de vorige jaren, toen waren er steevast 2 kg bij.  Bewust op vakantie gaan… vanaf nu voor mij, altijd!

En ik weet het, jullie zeggen nu massaal : het is vakantie, we leven alle dagen al volgens het principe, we laten ons op verlof eens ‘gaan’.  Wel, ik deed het vroeger ook, maar nu ik weet, en bewust ben, dat het ook anders kan, hou ik me hier aan!

oh ja… gisteren was de reünie met Mr. A, bij AH… het was een blij weerzien… vandaag mocht hij al in mijn bord, maar dat lezen jullie straks 🙂

 

nog-in-vakantiemood-groetjes,

Carla x

 

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.