I will and I can survive

Het is geleden van mijn reis naar Costa Rica dat ik het nog dronk…
…het water van de verse, jonge kokosnoot!
Met kerst bij 30 graden nippen van het verse kokoswater…ik moet niet vertellen dat dit zalig was..!

image

Had ze vorige week gekocht, en gisterenavond dacht ik er aan…
Stel, dat ik op een eiland zou belanden.. hoe ga ik overleven?!

Wel, ik weet het nu! Op basis van kokoswater en kokosvruchtvlees! Ik heb dit prachtexemplaar in no time geopend… Met een dorstige ~net of ze anders geen drinken krijgen~ tweeling naast me.. De rietjes in de aanslag!
En deze ochtend het kokosvruchtvlees gebruikt bij het fruit-yoghurt-ontbijt!

Jaren werd kokosnoot aanzien als een dikmaker, ongezonde vetten…,
gelukkig zijn ze daarin wijzer geworden, maar toch, nog veel te weinig mensen koken met of eten kokos.

En nochtans is het heel gezond!

*5% snellere verbranding
*versnelde werking schildklier, kokosolie wordt NIET opgeslagen als vet
*verbeterde spijsvertering
*versterkt immuunsysteem
*verbeterde opname van de goede soorten magnesium en calcium
*vermindering van de symptomen van hypoglykemie
uit Superfoods van David Wolfe

In mijn dagelijkse keuken gebruik ik nu ook vaker kokosolie om te bakken.
Let wel bij AANKOOP op de geraffineerde, gebleekte en ontgeurde kokosolie! Deze heeft niet de hierboven beschreven voordelen.. Koop deze dus in glas.. De plastic is dan wel goedkoper..maar is meestal de geraffineerde variant.

Kokoswater, niet de melk!, heb ik in de frigo staan. Door de aanwezige elektrolyten, is dit voor na het lopen mijn ideale manier om te hydrateren. Kokoswater houdt je bloedsuiker neutraal, bijna geen vet en vooral bron van kalium, magnesium, fosfor, ijzer, vitamine B en C. Wat goed is voor de spieren. Niet alle merken bieden het pure aan..vaak toevoeging van suiker en E-nummers.

En aangezien kokos ontstekingsremmend en anti-bacterieel werkt, wordt het risico op hart- en vaatziekten en diabetes verlaagd! Kan ik alleen maar bejubelen… Het feit dat hij ook nog onze vetverbranding stimuleert… maakt hem voor mij een superfood!
Krijgt Mr. A concurrentie?! šŸŒ°šŸŒ“

Tot later,
Carla x

P.S. ik kreeg gisteren op kantoor een mailtje met Ć©Ć©n zinnetje…(van mijn (mannelijke) collega T.) ‘Wie is Mr. A?’Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.