spice up your life

voilà, mijn laatste lunch op kantoor klaargemaakt, alvorens me twee weken onder te dompelen in de Egyptische gerechten.

Hoe ik twee weken zonder Mr. A ga overleven?  I really don’t know!   Daarom… dat ik al begon met twee dagen afkicken… Hem speciaal links laten liggen in de supermarkt… Oh, nu ik er aan denk, weet je wat?  Vandaag nog paar keer mogen lezen : “ik dacht al aan Carla als ik ze zag liggen in de winkel, kan niet wachten om er ééntje te eten” ~ “we kunnen hem vanaf nu ook Miss C noemen, want ik denk toch aan Carla” ~ “ik denk ook steeds aan jou Carla, als ik eentje koop”   Dit is zo zo LEUK!  Ik voel me een piepkleine Hendrik Conscience… hij leerde zijn volk lezen, ik laat lieve dames (en zeker wat heren) méé genieten van mijn avonturen met Mr. A <3

Je kent het wel, je koopt een bosje basilicum, en als je geluk hebt, overleeft het twee dagen, drie als het een flinke is.. wel, je moet eens trekken aan zo een takje.  Juist, dat komt zo uit het zand, er hangen geen worteltjes aan… dus… kan dat plantje ook niet overleven!  Let er bij de volgende aankoop op, dat er worteltjes aanhangen… En kruiden, ze zijn ONMISBAAR (!) in de keuken… Echt, je gerecht fleurt helemaal op met wat afwerking! En dan zwijg ik over de smaak, de geur, …  S P I C E   U P  Y O U R   L I F E …  Dille, koriander, dragon, drie soorten basilicum, platte peterselie, bieslook, tijm…. het staat allemaal in mijn kruidenkarretje.  En in de tuin rozemarijn, citroentijm, citroenverbena, citroenmelisse, munt, olijfkruid, ananassalie, …

kruidenkarretje
kruidenkarretje

 

Voor de lunch koos ik drie soorten basilicum, en koriander.  Dat in gezelschap van een lekkere tomaat en échte BUFFEL MOZZARELLA.  Een heel klein beetje druivenpitolie en wat peper (de echte buffel mozzarella heeft niet veel olie nodig, genieten van deze pure smaak).  In laagjes gedresseerd.  De kruiden kan je op kantoor perfect – afgeknipt – bewaren in een plastiek potje in de frigo.  Blaadjes waren nog even fris, als om 8 uur deze ochtend 🙂

tomaat buffel mozzarella 3x basil & koriander
tomaat
buffel mozzarella
3x basil & koriander

 

Vanaf zondag is het eten wat de pot schaft… In Egypte zijn ze dol op yoghurt en fruit en noten bij het ontbijt, dus mijn dag zal niet slecht starten … en groentjes in overvloed.  En wordt het te erg… er is de gym.  De loopschoenen moeten mee!  🙂

 

see you later!

Carla x

 

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.