COMFORTWEEKJE?!… ja, het mag! part II

wat doe je manlief cadeau voor zijn 50ste verjaardag? Je weet misschien wel nog …ik heb 3 jarigen op 1 dag.  Voor zijn 41ste kreeg hij het mooiste cadeau, de tweeling 🙂  Wat betreft de cadeautjes kon ik het me makkelijk maken… ‘het is nog niet geleverd’,  hihi.  Zo kon ik nog effe denken en de nodige reservaties maken. Met de dochters gingen we varen in onze ‘achtertuin’, op de Durme. En voor hubby kon ik een tafeltje – allé, toogplaats – versieren in de UPPER ROOM bij The Jane.  Een maand moesten we wachten…Hij keek er even hard naar uit, als ik!  En toen werd het plots 23/07/15.

de dochters op visite naar oma en opa, en wij naar Antwerpen.  Op tijd vertrokken, want met de file aan de Kennedytunnel weet je nooit!  Na het parkeren nog even tijd om rond te kijken aan het Groen Kwartier.  Op die locatie deed manlief ongeveer 30 jaar geleden zijn legerdienst..

Hartelijk onthaal.   Een perfecte plaats aan de toog.  Goed zicht op de potten en pannen! Leuk personeel, wat opvalt, bijna allemaal Nederlanders.  Werden zij uit Oud Sluis mee naar The Jane gebracht? 

We starten met een kommetje water met geranium bloesem ‘volgens hubby, ik was al onder de indruk en had het niet goed gehoord, ‘om de binnenkant te reinigen’.  Aperitief wordt geserveerd, en onmiddellijk woordje uitleg bij de kaart.  Wij zijn makkelijk, wij volgen het menu.  Zalig… het eerste gerechtje wordt al geserveerd. Onze aperitief perfect uitgekozen, hierbij.

Mijn ogen volgen elke handeling van de koks, het uitzoeken van het perfecte blaadje groen of bloemetje, iedereen is zo op elkaar afgestemd.  Moet zalig werken zijn, daar!  Sergio of Nick, als jullie mijn blog zouden lezen, heel toevallig, ik wil graag eens een service meedraaien! 🙂 🙂

Geen opdringerige barman om een glas wijn of bier aan te prijzen.  Neen, je vraagt zélf om je een glas te brengen.  En wàt voor een wijn.  Ken je die engeltjes die een plasje op je tong doen?  Wel, er zijn er zo drie gepasseerd… Ik geniet nu nog na, bij het schrijven van dit bericht. Met HORROR SHOW, heb ik zowat mijn beste glas wijn ooit gedronken!  Ik ken enkele “goodfood & wine” liefhebbers die hier maar al te graag waren bij geweest… Gasten, ik heb effe aan jullie gedacht … Ik weet dat jullie mijn blog lezen 🙂

wat kwam er in de potjes en op de bordjes

wpid-wp-1437947440678.jpeg

crème van kippenlever, bloedworst, hazelnoot en kers

wpid-wp-1437947466171.jpeg

cristal bread, artisjok, ansjovis en aubergine

wpid-wp-1437947566677.jpeg

gamba, ceviche, duindoornbes en Mr. A (thank you, Sergio)

wpid-wp-1437947550564.jpeg

sashimi maigre, jalapeño, koriander

wpid-wp-1437947486478.jpeg

steamed bun, gelakt buikspek en pinda

wpid-wp-1437947693814.jpeg

boekweitnoedels, gelakte eend, gember en chili

wpid-wp-1437947612861.jpeg

stoverij van lamsschouder, specerijen en aioli

wpid-wp-1437947680162.jpeg

casis, chocolade, verveine voor mij

wpid-wp-1437947665020.jpeg

citroen, cheesecake en vanille voor husband

 

Elk gerecht was af.  De foto’s van het dessert zijn wat donkerder… eten met kaarslicht en gedempte lichten op een gegeven moment… en wou niemand storen met mijn flash 😉

wpid-wp-1437947742124.jpeg
happy people

wpid-wp-1437947731035.jpeg

EEN GROOT MINPUNTJE : ik weet niet of iedereen er last van had, maar wij op onze plaats alvast wel.  De frituurketel staat op 1 meter van waar de gasten zitten… je kan het al raden. Juist, wij stonken uren in de wind naar het frituurvet.

Maar dat kon ons niet deren, om daarna in onze home town nog een stapje in de wereld te zetten.  Ik was er nog niet geweest sedert de opening, dit was dus het ideale moment.  De slaapmutsjes dronken we in de Buddha Lounge. De inspiratie voor inrichting vonden Lode en zijn dochter Elke in Amsterdam en Parijs.  Ik kon me geen betere afsluiter voorstellen voor een heerlijke avond!Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.