I love my jar

potjes, we gebruiken ze voor alles! We bewaren er granen, koekjes, chocolade met nootjes, … in.  Maar wat ik liefst doe met mijn Masterchef pot… ik maak er mijn overheerlijke lunch in klaar.!  Oh ja, ik durf zélf zeggen overheerlijk!

Deze zomer kan je er niet naast kijken.  In elke magazine verschijnt wel een salad in a jar.  Zat je toch afgelopen periode op Mars (aangezien wij vrouwen van Venus komen, zat je echt wel op de verkeerde planeet)?  Hier alvast nog even de basisprincipes op een rijtje 🙂

doel

alle ingrediënten in een potje (jar), zonder dat je salade al ‘geweekt’ gaat zijn in de olijfolie en je alleen slappe blaadjes gaat terugvinden.  Alles blijft mooi gescheiden, tot je de dressing gaat mengen met de rest.

Sla over?  Maak alvast een tweede klaar voor morgen!  Perfect op deze manier in de koelkast te bewaren..!

principe

op de bodem komen de ‘zwaarste’ groenten.  Dus, start met de dressing die jij wil, daarop komen bv kerstomaatjes, groenten die niet absorberen, rode ui, dan bv avocado (besprenkel Mr. A wel even met wat citroensap, anders gaat hij er niet zo lief meer uitzien), bloemkool (rauw), ertussen stukjes kip, of vis, of … en zo bouw je verder naar boven naar de sla.  Je kan EINDELOOS variëren.  Alles wat je graag eet, kan er in. Aardappel fan?  Wel, doe dit dan samen met groentjes 🙂

eten

wel, heel eenvoudig.  Je zorgt dat het deksel goed vast staat (hum) en je keert je pot om, zodat de olijfolie, dressing, mayo, … zich gaat mengen met alle ingrediënten in je potje.  En eten?  Eten doe ik uit mijn jar!

Geeft me een instant happy gevoel. 🙂 🙂

mijn ingrediënten vandaag waren

  • olijfolie
  • rode wijnazijn
  • kerstomaatjes
  • avocado
  • citroensap
  • veldsla & rodebiet
  • bloemkool
  • makreel en tonijn uit blik
  • peper en zout

wpid-wp-1436267341493.jpeg

 

 

 

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.