D-day, in company with Mr. A

’t is zover… deze ochtend 8.30 u. zat ik nuchter bij mijn huisarts.  Hij zoekend naar een ader… waar het rode vocht uit stroomde.  Het rode vocht dat vanavond al gaat zeggen hoe mijn laatste maanden zijn geweest.  Goed bezig, en verder doen, of niet goed bezig en dan begint de zoektocht naar.

‘k Geef toe… mijn hart klopt ietsje harder dan normaal, hihi.  Gezonde zenuwen…

En ook nog omdat ik deze middag in Goed Gevoel een artikel las, dat mijn beste vriend, Mr. A, een serieuze caloriebom is!  Afhankelijk van wat je de rest van de dag eet, hou je de avocadoverslaving dus best binnen de perken.  Een hele avocado is te veel binnen een evenwichtig voedingspatroon. 

Voedingsdeskundige Julie Upton zegt ook: neem dan minder andere vetten op, zoals gebakken croutons van wit brood, of spekjes in de salade.  Ga je nog andere vetten eten als kaas of charcuterie in de loop van de dag, beperk het dan tot max een halve avocado.

Bon, die croutons laat ik toch aan mij voorbij gaan, dus hou ik het wel bij mijn avocado 🙂

Mijn lunch was al verorberd voor het lezen van het artikel, en even boodschappen doen (was dus een quickje)

Mr. A

 

 • avocado
 • zwarte peper
 • beetje druivenpitolie
 • twee sneetjes serranoham

 

Vanavond zijn we er weer, met meer (nee, geen weer) !

 

 4 thoughts on “D-day, in company with Mr. A”

 • Alles in evenwicht houden, lieverd! Avocado is super gezond, maar misschien ook niet elke dag 2… Omdat ik de winter vandaag even in herinnering kreeg, heb ik den grote pot preisoep gemaakt. Die preistengels in AH zien er dan ook zo smakelijk uit… Zeer zuiverend, goed vullend (ik doe nooit veel water bij de groentjes) en zo smaakvol (preilover= ui en veeeeeel peper :). ) En koud evenzeer geweldig! Try it out!
  Zoen, Evelien

  • Lieve Evelien, grappig, bij mij werd het gisteren courgette soep met lente uitjes! Om vandaag koud te drinken! En je hebt gelijk over de AH prei 🙂
   Nee nee, mijn liefde voor Mr. A is groot, maar we zien elkaar maar 4 x per week..
   Knuffel, Carla

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.