visfestijn

roodbaars & bloemkool

een week geen vlees?  Daar kan je mij nu niet met straffen, sé! Als ik het maar mag vervangen door dat lekkers uit de zee!  Ik hou van vis & schelpaanverwanten .  Witte, roze, rauw, gebakken, in de schelp, eruit, gegrild, … Maakt niet uit, ik eet alles!  En dan nog liefst zo een fruits de mer, Royale 🙂

Maar kwestie we dàt niet alle dagen kunnen eten… jammer, houden we het bij roodbaars, makreel & garnalen.

En aangezien Mali en Anne ook culinaire wondertjes zijn, eten die graag mijn PNproof cuisine.  Uiteraard vul ik bij hen nog aan met aardappeltjes of een pasta.  De bordjes zijn steeds leeg, dus ben er gerust in..

Voor wie steeds kurkuma of curry, of … op zijn gebakken witloof doet: verander eens naar nootmuskaat!  Aanradertje 🙂

in de pan

 • roodbaarsfilet
 • champignons
 • bloemkool
 • kruidentuiltje (gedroogd)
 • nootmuskaat
 • olijfolie
 • goeie boter

aan de slag

bloemkool in schijven snijden, bakken in olijfolie, kruiden met nootmuskaat.  Ondertussen in ander pannetje de champignons bakken, in goeie boter. Voor de huisgenoten gingen er gekookte krielaardappeltjes bij, die erna mee bij de champignons werden gebakken.  De roodbaars werd gekruid met ‘kruidentuiltje’ gedroogd en gebakken in goeie boter.

 

maandagmiddaglunch

wpid-wp-1435574929392.jpeg

restjesmiddag…

 • een halve avocado (van gisterenmiddag)
 • een halve coeur de boeuf
 • garnaaltjes en makreel
 • druivenpitolie
 • zwarte peper

P.S.: schil aan avocado laten, binnenkant met citroen besprenkelen en hij kan gerust een dagje de koelkast in…

ik ben blij dat ik die broodjeslunchmiddagen achter me heb liggen… Snap niet dat ik zo heb kunnen overleven… Geef mij maar het pure!

Geniet van de zonnige dagen… we toveren dan weer wat zonnige gerechten op ons bord!  Afgesproken?

 

 

 

 Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.