maag in de war

Ok, ik wéét het. Het is mijn eigen fout. En had het beter niet gedaan. Maar onbewust voelde het wel goed, toen ik er aan begon, iedereen deed het…En ja, spijt komt altijd achteraf! Ook vanavond.

3 maanden eet ik nu bewust. Goede combinatie, geen of geen noemenswaardige zonden, alcohol heel beperkt. Geen vlees en vis in één menu. Dessert quasi nihil, en fruit op de juiste momenten van de dag. Kortom, ik leef gezond. Na drie maand heb ik geen behoefte aan heel veel eten.
Heb ook nooit honger. Ik weet en voel aan mijn lichaam dat ik goed bezig ben.

En vanavond, ging het fout. In die zin: ik was jury bij de verdediging van de eindwerken, Bedrijfsmanagement Financiën en Verzekeringswezen. Bloggen is niet mijn hoofdactiviteit, ik werk in de financiële sector. Op dagen als vandaag wordt je dan gevraagd te fungeren als jury. Met buffet aansluitend.

Ik startte met een bord vis: gerookte zalm, een maatje, forel, heilbot,…tomaten en boontjes erbij, geen aardappelen. Of brood. Oef!

Eigenlijk moest ik toen stoppen…
…maar er lag heerlijke kaas,
…er lagen grote passievruchten,
…nog veel lekkerdere aardbeien,
…en tenslotte, de bavarois lag te glimlachen naar mij.
En iedereen rond mij stond recht, en stapte tweede en derde maal richting buffet.

Ik ging mee.

Vanavond ben ik het levendige bewijs…hoe we ons laten beïnvloeden
door de omgeving waarin we vertoeven.
Het is heel belangrijk dat je naaste kring mee bewust gaat leven. Samen met en naast jou. Je moet gelijkgestemde zielen zijn. Of een ijzeren karakter. Dat kan ook.

Mijn les is geleerd. Ik weet nu hoe het aanvoelt om terug op het slechte pad te gaan. EN DAT VOELT ECHT NIET GOED 🙁

Vanaf morgen en de rest van de dagen terug bewust. Bewust gezond! Bewust puur.

Geniet van jullie welverdiende nachtrust. Ik overleef dit wel! 🙂2 thoughts on “maag in de war”

 • Ai ai ai ai…hopelijk heb je goed geslapen en vandaag is weer alles onder controle :-). Toch sjiek om zo een goede eetgewoontes te hebben…ik hou het maar 1 dag uit…vooral wijn en bubbels zijn de heerlijke valkuilen. Ho ja, dan ook die aardappeltjes uit de tuin, die pastas, het heerlijke zelfgebakken brood van mijn amore….ik heb nog een lange weg te gaan 🙂

  • lieve Katrien, dat slapen is redelijk gegaan 😉
   vandaag gestart met een gezond ontbijtje en een lichte lunch (jonge sla, rauwe rode biet, tomaat & gerookte forel). Wijn en bubbels beperk ik me tot één glas. We moeten nog GENIETEN ook, hé 🙂
   Pasta’s.. met groenten en geen vlees, vooral dat zelfgebakken brood met bv tomaatjes en goeie olijfolie, wat basilicum…
   ach, we komen er allemaal wel, de ene wat rapper dan de andere, maar uiteindelijk bereiken we allemaal ons doel.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.