mijn grote liefde

wie me al een beetje kent, weet het… Ik heb een grote boon voor Mr. Avocado.

Zo erg dat ik er telkens een stuk of 5 tegelijkertijd aankoop. Wat dan aan de kassa van de supermarkt zorgt voor een rare blik..

Waarom eet ik nu zo graag avocado, neen ik moet zeggen ADVOCAATPEER, want avocado is gewoon de benaming van de boom. Ik heb een erfelijke aanleg (dankuwel, papa) voor te hoge cholesterol. En als ik zeg hoog, dan is hij écht te hoog. Aangezien ik nog lang – gezond – op deze planeet wens te vertoeven, moet ik er iets aan doen. En dan heb je de keuze: je gaat aan de pilletjes, of je kiest iets natuurlijks. Ik koos het laatste 🙂 Nog nooit, in mijn hele leven heb ik zoveel avocado gegeten, als de laatste 3 maand. Ik durf ze echt niet optellen. Aangezien de olie in de vrucht vooral onverzadigde vetten zijn, moet dit een gunstige invloed geven op het cholesterolgehalte. En laat me dit maar hopen… want ik ga binnenkort opnieuw controle van het bloed laten uitvoeren. Uiteraard deel ik het resultaat hierover met jullie 😉

Mr. Avocado

Buiten dit, wat is er nog zo bijzonder aan mijn grote liefde?  Hij zit boordevol vitaminen en mineralen en vezels.  Vitamine K, C, B6, kalium, koper, … En hij geeft onmiddellijk een verzadigd gevoel.  Eén avocado tijdens de lunch geeft me in de (late) namiddag géén dipje. Heel wat anders dan de broodjeslunch… (heb dit ook nog gedaan, dus weet echt wel waarover ik schrijf)

Brood mag!  Zeker!  In combinatie met groenten 🙂

Ne goeien bruinen boterham, wat sla en avocado.  Je kan kiezen, puur natuur, met een beetje zwarte peper – zoals ik vandaag op kantoor, of als spread : avocado, limoensap, peper, fleur de sel, basilicum of andere tuinkruiden, …

Oh ja, in dit geval, wil ik mijn (ge)liefde wel delen!  Geniet!8 thoughts on “mijn grote liefde”

 • Tot twee jaar geleden was er geen grote liefde tussen mij en avocado (vreselijke guacamole gegeten in Mexico en de goesting was over 😉 ).
  Maar met Pascale Naessens avocado toch een kans gegeven en wow, een nieuwe wereld ging open 🙂
  Nu passeert er amper een dag of er zit wel een avocado in mijn slaatjes, smoothies of chocomousse. Fijn om te lezen dat het en passant ook nog goed voor de cholesterol kan zijn 🙂
  PS. Leuke blog!

  • Ik ben zeer benieuwd naar je bloedonderzoek, ook ik heb een zeer hoog cholesterolgehalte en eet nu drie tot vier avocado’s in de week , vorige week na drie maand terug bloed laten prikken maar nog geen verbetering.
   Maar ondertussen heb ik de smaak te pakken en geef nog niet op.

 • Ik ken het nog maar een 3tal maanden, (ja kweet niet op welke planeet ik zat, lol) maar nu al ruimschoots goedgemaakt! Ik eet er ook zo goed als dagelijks een behoorlijke portie van 😀

 • Hey Carla, jouw avocado op de foto ziet wel heel mooi groen en wat een mooie vorm! Ik heb altijd kleine stukjes, hoe doe je dat zo mooi? Gisteren had ik er één die rijp leek langs buiten maar binnenin net overrijp was met enkele bruine vlekken (die ik verwijderde). Ik vind het dan jammer dat ik een gedeelte van dat lekkers moet wegdoen.

  • Dag Chris, drie maanden lang, zoeken naar perfecte avocado’s. Het is een beetje aanvoelen, zeker als je ze nog wat laat liggen, zoals ik. Mogen niet te mals aanvoelen, ook niet meer groen zien. Bij een rijpe avocado heb je geen mes nodig om de pit er uit te halen! Het doorsnijden doe ik net in het midden, door perfect rijp zijn, komen de twee helften los. Dan pel ik pas…uit de andere helft rolt de pit bijna vanzelf uit. Ook opletten op het kroontje bovenaan, waar steeltje heeft gezeten. Als je dit makkelijk kunt verwijderen, en ziet mooi gaaf eronder, dan is hij perfect. Ziet dat al bruin, dan is hij “over” en ga je idd binnen bruine vlekken hebben. Blijven proberen, die perfecte avocado te zoeken en vinden. Deed ik óók!

 • Thanks, ik laat ze meestal ook enkele dagen liggen; heb vandaag iets gekocht om vruchtvlees eruit te halen, ben eens benieuwd of het daarmee zo mooi lukt als bij jouw bordje!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.